STUDEREN VOOR MEIDEN 2024-2027

Stichting Anne-Bo

 

  

 

 

Bedrag en Tijdspad

 

 

Contribute Foundation financiert met een bedrag van 500.000, - euro de gehele studie van de lichting studenten 2024 van Stichting Anne-Bo.

Meiden uit heel Nederland kunnen zich aanmelden en het project wordt ook in heel Nederland uitgevoerd. Meiden die zich vanaf 2 september 2023 tot 1 september 2024 aanmelden om te gaan studeren behoren tot lichting 2024. Stichting Anne-Bo  begeleidt hen voor de gehele duur van hun studie, dus collegejaren 2024/2025, 2025/2026, 2026/2027 en 2027/2028. Het project eindigt wanneer alle meiden een diploma op zak hebben.

 

 

Doelstellingen

 

 

Stichting Anne-Bo streeft naar kansengelijkheid en het bevorderen van welzijn voor meiden die dromen hebben maar niet altijd de weg weten, geen netwerk en middelen hebben om deze dromen te verwezenlijken en hun doel te bereiken.

Door middel van studiebeurzen én een persoonlijk coach voor iedere student helpt Stichting Anne-Bo jonge meiden naar het HBO en WO. Stichting Anne-Bo draagt bij in de studiekosten, boeken en zij mogen gedurende de studie één laptop aanschaffen. Met het afronden van een studie en de steun en het netwerk van de coaches van Stichting Anne-Bo kunnen zij zelfstandig en onafhankelijk de maatschappij in.

 

 

Impact

 

 

Meiden krijgen de kans om te studeren. Door de financiële steun kunnen zij hun studie betalen. Voor veel meiden betekent dit dat zij nu wel kunnen studeren waar dit anders onmogelijk was geweest. De coaching zorgt ervoor dat de meiden een rolmodel hebben en iemand die hen wegwijs kan maken in het studerende leven en alles dat daarbij komt kijken. De coaching verruimt hun leefwereld en netwerk. Door de evenementen van Stichting Anne-Bo leren zij ook elkaar kennen, hoeven zij zich niet alleen te voelen en halen zij steun uit elkaar. Zij worden geïnspireerd, ondernemen leuke activiteiten en maken plezier.

De langere termijneffecten van de financiële steun, coaching en evenementen bestaan eruit dat de meiden met succes hun studie doorlopen en hun diploma behalen, waardoor zij ook een goed carrièreperspectief hebben en kans op een mooie baan. Bovendien hebben zij toegang tot een groot (professioneel) netwerk dat deuren opent als opstapje naar die eerste baan.

De lange termijn impact is dat:

 • Jonge vrouwen financieel zelfstandig zijn en hun leven naar hun eigen inzichten en wensen kunnen leiden.
 • De intergenerationele overdracht van armoede wordt doorbroken.
 • Het talent en potentieel van de meiden wordt benut. Zij durven groots te dromen en weten kansen te grijpen en te creëren.
 • Meiden de kennis, kunde en het zelfvertrouwen hebben om hun plek op te eisen in de maatschappij en volwaardig kunnen meedoen.

Dit alles draagt bij aan kansengelijkheid, emancipatie en inclusie.

 

 

Projectspecificatie

 

 

Door middel van studiebeurzen, boeken, laptop én een persoonlijk coach ondersteunt Stichting Anne-Bo meisjes naar en tijdens hun gehele HBO- en WO-studie. De coaches verbinden zich voor minimaal vier jaar aan Stichting Anne-Bo en staan de student met raad en daad bij gedurende de gehele studie. Stichting Anne-Bo beschikt over een zeer pragmatische aanpak;

Via contacten met middelbare scholen identificeert Anne-Bo de studenten.

 • Zij zetten het netwerk van het bestuur en coaches en alle relaties in voor de meiden
 • Via radio/tv en digitale, social en print media genereren ze veel bekendheid
 • Stichting Anne-Bo geeft presentaties op scholen, bij fondsen en bedrijven.
 • Wanneer een studente zich aanmeldt matchen zij haar binnen een week met een coach
 • Annemieke of Eva gaat samen met de coach bij ieder meisje op huisbezoek
 • Hierna pakt een coach het op en gaat met haar student aan de slag
 • Voor coaches organiseren zij intervisies en een coach dag waarop zij een opleiding krijgen
 • Voor studenten organiseren zij ieder jaar meerdere activiteiten
 • Focus ligt op het succesvol afronden van de studie!

 

 

Voortgang

 

 

Zodra de eerste update gereed is kun je die hier terugvinden.

 

 

Foto's en Film

 

 

Maart 2024, het eerste Anne-Bo festival met wel 300 vrouwen (coaches, studentes en sponsors)

 

 

Danisha en Annemieke leggen uit wat stichting Anne-Bo doet