MOTIVATIE BAS

Bas van der Veldt (geboren 1976) werkt in de rol van Algemeen directeur bij AFAS Software. Vanuit die rol mag hij zich overal tegenaan bemoeien en komt hij in aanraking met heel veel mensen en bedrijven. Als bestuurslid van de AFAS Foundation mag hij ook meehelpen de MVO-pot van AFAS een goede bestemming te geven. Vandaar dat Bas ook veel contacten heeft met stichtingen die op allerlei manieren helpen om onze samenleving te verbeteren.

Bas over Contribute

Wie goed ontmoet, goed doet. Het leven is mij ontzettend goed gezind. Ik heb alles wat er nodig is om 100% gelukkig te zijn. Maar dat geldt lang niet voor iedereen en dus hebben mijn vrouw Lucia en ik in 2017 Contribute opgezet om onze bijdrage te leveren. Het allermooiste vind ik dat we dat mogen doen met een bestuur van kanjers. Goede vrienden die Lucia en ik al heel veel jaren door en door kennen en die allemaal hun specifieke eigenschappen hebben om de donaties van Contribute op een verantwoorde manier te doen. Eva brengt dankzij haar beroep als huisarts kennis van de gezondheidszorg mee. Arjan, die werkt als internationale verkoopdirecteur zijn, ervaring in de transportbranche en kennis van internationaal zakendoen. Johanneke, die directeur is van een basisschool brengt haar kennis van het onderwijs in. Olaf, die als projectontwikkelaar werkt, heeft veel verstand van vastgoed en bouw. En tot slot natuurlijk Lucia, die naast haar kennis van investeren en vastgoed heel breed ontwikkeld is en de goede doelen wereld goed kent vanwege haar jarenlange betrokkenheid bij Unicef en de Make a Wish Foundation. Daarnaast kan ik van alle bestuursleden zeggen dat ze naast hun ervaring en kennis hun grote hart meebrengen en dat is het belangrijkste van allemaal. Het lijkt misschien een beetje vreemd maar geld weggeven op een verantwoorde manier kent zijn uitdagingen. Er zijn duizenden goede stichtingen en nog veel meer fantastische mensen die allemaal op hun manier bijdragen aan een betere wereld. De kunst voor ons bestuur is het om de projecten te ondersteunen waarvan wij denken dat ze het meest duurzaam zijn en de grootste impact hebben. Een verantwoordelijke maar ook hele dankbare job. En bovenal een job waarbij je niet alleen je hoofd maar ook je hart moet aanspreken. Iets dat voor mij persoonlijk ook heel goed is. Ik hoop en verwacht dan ook dat de zandweg die er nu ligt tussen mijn hart en hoofd een 10-baans snelweg wordt. Daarnaast weet ik dat we via deze stichting in contact gaan komen met waanzinnig mooie mensen. Ik heb heel veel respect voor eenieder die goeddoen zijn topprioriteit heeft gemaakt en zich daar 120% van de beschikbare tijd op toelegt.

Tot slot vind ik het heel erg leuk om via onze stichting ook intensief samen te werken met de liefde van mijn leven. En spreken mijn vrouw en ik samen de wens uit om Contribute ooit in goede handen over te dragen aan onze dochters.

Goed doen op een leuke manier. Dat is wat Contribute voor mij is.