DUURZAME ONTWIKKELING EN WEERBAARHEID

15 DORPEN IN BENIN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

          

 

 

Bedrag en tijdspad

 

De Contribute Foundation heeft met een bedrag van €162.944,- de volledige financiering voor het realiseren van 15 diepwaterbronnen in de regio Kalalé, Benin, op zich genomen. In 2021 en 2022 zullen hiermee 15 dorpen een permanente bron van schoon water krijgen. Dit project wordt uitgevoerd door GAiN (Global Aid Network) .


Het gaat om een gebied in het noordoosten van Benin, zo’n 600 km vanaf de kust. De algemene infrastructuur is niet goed – voornamelijk onverharde wegen. De geologische bodemstructuur is rotsachtig. Hierdoor is het onmogelijk voor de bevolking om zelf waterbronnen te graven en zijn grote machines – zoals die van GAiN – onmisbaar om permanent toegang tot schoon water te krijgen.

 

Doelstellingen

 

Het uiteindelijke doel van dit project is duurzame ontwikkeling en weerbaarheid voor gemeenschappen in Benin door toegang tot water, gezondheid en hygiëne mogelijk te maken tijdens de COVID-19 pandemie. De bijkomende empowerment van vrouwen zal uiteindelijk het vermogen van hen als individu om beslissingen te nemen vergroten, zodat ze hun leven en toekomst beter kunnen controleren.

De doelstellingen voor het voorgestelde project:
Doelstelling 1: Verbeterde duurzame toegang tot schoon water; beter duurzaam gebruik van het water en vermindering van het optreden van diarree (en andere water-gerelateerde ziektes) bij volwassenen en kinderen.
Doelstelling 2: Een betere fysieke, mentale en sociale gezondheid van de gemeenschap en een grotere bewustwording en preventie van COVID-19


"People here don't really understand the danger of COVID-19 so we help them to know about it and that has really been effective...“  
Patrice Lavagnon – GAiN Benin

Doelstelling 3: Verhoogde intrinsieke waarde van de vrouwen door verbeterde relaties tussen mannen en vrouwen

 

 

Impact

 

Ieder dorp een zelfstandig en onafhankelijk te onderhouden watervoorziening; gekoppeld met trainingen in hygiëne en een grotere bewustwording van de onderlinge relaties in de gezinnen resulterend in een langdurige verbetering van gezondheid, economie en van de levensomstandigheden in de dorpen. 

 

Projectspecificatie

 

Om deze doelen te bereiken zullen de volgende activiteiten worden uitgevoerd:
Activiteit 1.1 Voorzien in schoon water 
Activiteit 1.2 Voorzien in een ‘gender – evenwichtige’ training voor het water comité
Activiteit 1.3 Geven van  een hygiëne en sanitatie training
Activiteit 2.1 Geven van Community Health trainingen
Activiteit 2.2 Presentaties over bewustmaking en preventie van Covid-19 en verstrekking van essentiële benodigdheden zoals ‘handwashingstations’, maskers en zeep.
Activiteit 3.1 Houden van ‘gender sensitivity’ forums, inclusief community forum over seks en gender gerelateerd geweld (SGBV)

“The gender training has had a huge impact on our households. There was a lot of quarrelling between husbands and wives before. Now, few people quarrel. Violence against women has decreased.”
- a woman from the village of Fignonhou, Benin

 

 

Voortgang en Updates

 

 

 

Foto's en film