WOONCONTAINERS VOOR SLACHTOFFERS AARDBEVING TURKIJE

Stichting IHHNL

 

  

 

 

Bedrag en Tijdspad

 

 

De Contribute Foundation heeft met een bedrag van € 97.500,- de financiering mogelijk gemaakt samen met Stichting Internationale Humanitaire Hulporganisatie Nederland. Er worden 15 wooncontainers gerealiseerd in dit project  voor de tijdelijke huisvesting van slachtoffers van de aardbevingen in Turkije in februari 2023. Dit project wordt uitgevoerd door IHHNL in samenwerkign met AFAD. 

Tijdspad: 2 maanden, startdatum: 1 juni 2023, einddatum: 1 augustus 2023

Land, plaats: Turkije, Adiyaman

 

 

Doelstellingen

 

 

Doelstelling van dit project is om de behoeftigen in het rampgebied te voorzien van duurzame containerwoningen. Vrijwilligers van IHHNL zijn in de afgelopen weken langs geweest bij de producent en op locatie waar de containerwoningen geplaatst zullen worden.

 

 

Impact

 

 

Tot op heden zijn er nog steeds slachtoffers zonder woning en leven momenteel in tenten. Met dit project die wordt gefinancierd door Contribute Foundation worden 15 gezinnen voorzien van een duurzame wooncontainer.

 

 

 

Projectspecificatie

 

 

IHHNL wil samen met Contribute Foundation een duurzaam project realiseren, namelijk containerwoningen voor de slachtoffers van de aardbevingen. De wooncontainers zijn geprefabriceerde tijdelijke leefruimtes die tevens een duurzame investering zijn. Een containerwoning biedt onderdak aan 4 tot 6 getroffenen, is gasvrij en voorzien van een thermosifon & elektrische boiler. Hoge kwaliteitseisen van de wooncontainers maken het mogelijk om deze voor een lange periode te gebruiken. De wooncontainers zullen ook na het huidige project inzetbaar blijven voor toekomstige projecten zoals dat momenteel het geval is met de containers in Elâzığ waar vluchtelingen uit Oekraïne in verblijven.

 

 

 

Voortgang

 

 

Augustus 2023: Ayhan neemt ons mee langs de 15 wooncontainers die zo goed als klaar zijn en op locatie staan.

 

Juli 2023:Ook in Nederland gaan de voorbereidingen in volle gang door

 

 

 

Foto's en Film

 

 

Adiyaman is de plaats waar het "wooncontainerdorp" gerealiseerd wordt

 

De fabriek van Nuris in Ankara waar de containers gebouwd worden

 

 

Enes Guven van IHHNL geeft uitleg over de te plaatsen containers