WOONCONTAINERS VOOR SLACHTOFFERS AARDBEVING TURKIJE

Stichting IHHNL

 

  

 

 

Bedrag en Tijdspad

 

 

De Contribute Foundation heeft met een bedrag van € 97.500,- de financiering mogelijk gemaakt samen met Stichting Internationale Humanitaire Hulporganisatie Nederland. Er worden 15 wooncontainers gerealiseerd in dit project  voor de tijdelijke huisvesting van slachtoffers van de aardbevingen in Turkije in februari 2023. Dit project wordt uitgevoerd door IHHNL in samenwerkign met AFAD. 

Tijdspad: 6 maanden, startdatum: 1 juni 2023, einddatum: 1 december 2023

Land, plaats: Turkije, Adiyaman

 

 

Doelstellingen

 

 

Doelstelling van dit project is om de behoeftigen in het rampgebied te voorzien van duurzame containerwoningen. Vrijwilligers van IHHNL zijn in de afgelopen weken langs geweest bij de producent en op locatie waar de containerwoningen geplaatst zullen worden.

 

 

Impact

 

 

Tot op heden zijn er nog steeds slachtoffers zonder woning en leven momenteel in tenten. Met dit project die wordt gefinancierd door Contribute Foundation worden 15 gezinnen voorzien van een duurzame wooncontainer.

 

 

 

Projectspecificatie

 

 

IHHNL wil samen met Contribute Foundation een duurzaam project realiseren, namelijk containerwoningen voor de slachtoffers van de aardbevingen. De wooncontainers zijn geprefabriceerde tijdelijke leefruimtes die tevens een duurzame investering zijn. Een containerwoning biedt onderdak aan 4 tot 6 getroffenen, is gasvrij en voorzien van een thermosifon & elektrische boiler. Hoge kwaliteitseisen van de wooncontainers maken het mogelijk om deze voor een lange periode te gebruiken. De wooncontainers zullen ook na het huidige project inzetbaar blijven voor toekomstige projecten zoals dat momenteel het geval is met de containers in Elâzığ waar vluchtelingen uit Oekraïne in verblijven.

 

 

 

Eindrapportage

 

 

Januari 2024: Het Resultaat!

Wat is er enorm hard gewerkt om de getroffen mensen in Adiyaman zo snel mogelijk onderdak te kunnen bieden na de verschikkelijke aardbeving in februari 2023. En we kunnen concluderen dat dit door de inspanningen van Stichting Internationale Humanitaire Hulporganisatie Nederland een enorm succes is. De mensen die in de 15 wooncontainers kunnen wonen,  hebben weer een veilig onderkomen. Een fundament van waaruit zij de kans krijgen om stapsgewijs hun leven weer op te bouwen. 

De resultaten zijn terug te lezen in de eindrapportage. Conmtribute bedankt  IHHNL voor hun toewijding en prettige samenwerking.

 

 

Een mooie compacte eindvideo van het gehele project

 

November 2023: Alvast een kijkje in het resultaat. Ayhan doet een finale ronde langs alle, inmiddels bewoonde containers in de "Contribute Foundationstraat"

 

 

Augustus 2023: Ayhan neemt ons mee langs de 15 wooncontainers die zo goed als klaar zijn en op locatie staan.

 

Juli 2023:Ook in Nederland gaan de voorbereidingen in volle gang door

 

 

 

Foto's en Film

 

 

Adiyaman is de plaats waar het "wooncontainerdorp" gerealiseerd wordt

 

De fabriek van Nuris in Ankara waar de containers gebouwd worden

 

 

Enes Guven van IHHNL geeft uitleg over de te plaatsen containers