MOTIVATIE LUCIA

Lucia van der Veldt-Roelofs (geboren 1976) is werkzaam geweest in de goede doelenwereld en heeft haar eigen behandelcentrum gericht op stress, burn-out en depressie gehad. Lucia heeft investeringsmaatschappij Heartinvest wat zich inzet op investeren met je HART. Heartinvest investeert in bedrijven (spreek uit als investeren in mensen) die snappen dat bij het runnen van een gezond bedrijf meer komt kijken dan alleen geld verdienen. Lucia: "Natuurlijk dient er een goed verdienmodel aan ten grondslag te liggen. Maar je kunt pas van een gezond bedrijf spreken als je daarnaast waarde toevoegt door ethisch verantwoord, duurzaam en milieubewust te ondernemen." 

Lucia over Contribute

Het oprichten van Contribute is het gevolg van een voor mij lang gekoesterde wens, die ik als kind al had, namelijk daadkrachtig kunnen optreden tegen alle vormen van onrecht. Ik geloof dat ieder mens gelijk is aan elkaar, alleen heeft de één veel meer kansen gehad dan de ander. Ik realiseer mijzelf maar al te goed dat ik een flinke dosis geluk heb gehad in mijn leven en daardoor dus veel kansen heb gekregen en aangegrepen. Ik ben grootgebracht in een liefdevol nest, ik was vrij in het maken van mijn eigen keuzes en ik kon mijn hart volgen. Ik ben opgegroeid in een veilig land waar ik mezelf kan zijn en mag uitdragen waar ik voor sta. Ik heb toegang gehad tot goed onderwijs en goede medische voorzieningen. Voor mij allemaal “normale” omstandigheden maar voor het gros van de wereldbevolking is dat geen vanzelfsprekendheid.

Daarnaast is het een feit dat wij als mensheid de afgelopen millennia niet goed gezorgd hebben voor onze aarde wat desastreuse gevolgen heeft. De aarde raakt steeds verder uitgeput en de biodiversiteit neemt af. We hebben veel van de aarde genomen maar slechts weinig gegeven. We zien nu al dat bepaalde effecten de kwaliteit van leven van onze kinderen en kleinkinderen ernstig gaat aantasten en als we zo doorgaan komen we op het punt waarop het onleefbaar gaat worden voor volgende generaties. De hoogste tijd om ook hier terug te gaan geven door verdere schade zoveel mogelijk te beperken en zaken te herstellen voordat het onomkeerbaar is.   

Bas en ik bevinden ons in een zeer bevoorrechte positie en we zijn financieel volledig onafhankelijk. Ik vind dat GENOEG ook GENOEG is….Via Contribute zullen wij een groot deel van ons vermogen stoppen in mooie projecten over de hele wereld die onrecht tegen gaan en kansen aanreiken om daadwerkelijk “het verschil” te maken. Ik wil deze belangrijke kernwaarden ook aan onze kinderen mee geven. Als de tijd rijp is zullen onze kinderen een actieve rol gaan spelen binnen Contribute om zo zelf de kracht van het geven te gaan ervaren. Ik vind het belangrijk dat onze kinderen alle kansen krijgen om gelukkig te zijn. Ik geloof dat als er teveel geld op de volgende generatie wacht, zonder dat zij hier zelf aan hebben bijgedragen, dat je je kinderen daar juist te kort mee doet. Omdat dit hen zal kortwieken/ontvleugelen. Ik wil onze kinderen nooit belemmeren of beknotten in het vinden van hun eigen geluk. Ik vind dat ze het recht hebben op hun eigen ontwikkeling, het maken van fouten en het zelf mogen ontdekken wat hun persoonlijke talenten, zwaktes/krachten, creativiteit, doelen en motivaties zijn.

Het is in mijn ogen belangrijk voor ieder individu om te leren waar je hart ligt. Ik heb ontdekt dat mijn hart ligt in GEVEN. Ik geef en verzorg graag en dat draagt bij aan mijn persoonlijke geluk. Contribute is mijn persoonlijke bijdrage om “de wereld een stukje mooier te maken” en is dus eigenlijk een gift aan mezelf omdat ik daar veel geluk uit haal. Toen Bas en ik in 2007 een wereldreis maakten spraken wij de wens al naar elkaar uit ooit onze eigen stichting te willen oprichten. Het feit dat ik dit nu samen met Bas, onze goede vrienden in het bestuur en straks met onze kinderen kan doen ervaar ik als een extra verrijking en maakt het nog betekenisvoller.

Ik hoop anderen ook te kunnen inspireren om dat stukje geluk te zullen ontdekken in zichzelf. Puur geven, zonder enig persoonlijk gewin, hoeft niet groots en meeslepend te zijn. Ik geloof dat als iedereen zijn best doet om te geven wat in zijn vermogen ligt dat de wereld verdraagzamer en barmhartiger zal zijn. Het begint al met een vriendelijke blik of gebaar… 

EEN GOEDE DAAD ZONDER BELANG
ZET DE VOLGENDE IN GANG