EMPOWERMENT VAN KWETSBARE GEZINNEN IN KENIA

 

  

 

 

Bedrag en Tijdspad

 

 

Contribute Foundation ondersteunt met een bijdrage van € 75.000,- meer dan 300 kwetsbare gezinnen in het rurale gebied van Kakuzi, een plattelandsgebied in de regio Thika, Kenia. Dit project wordt uitgevoerd door stichting Macheo - Creating a fairer future for Kenya’s children. 

Het project start op 1 december 2022 starten met de identificatie van de meest kwetsbare kinderen in Kakuzi en loopt tot en met 2023.
 

 

 

Doelstellingen

 

 

Het doel van dit project is om kwetsbare gezinnen weerbaarder te maken en te beschermen, zodat de kinderen in deze gezinnen een kansrijker en eerlijkere toekomst tegemoet kunnen gaan. 

 

 

 

Impact

 

 

Met dit project vergroten de Contribute Foundation en Macheo de zelfredzaamheid van deze gezinnen op de lange termijn om uiteindelijk de "armoedecirkel" te doorbreken. Op deze manier krijgt niet enkel de huidige generatie maar ook toekomstige generaties eerlijkere kansen.

 

 

Projectspecificatie

 

 

De kwetsbare kinderen en gezinnen worden geïdentificeerd door de medewerkers van Macheo, vaak na doorverwijzingen door leraren, kinderbescherming en/of bezorgde mensen in de omgeving. 

Hierbij wordt er gekeken naar de volgende 7 aspecten van de ontwikkeling van een kind.

 

 

 

Voortgang

 

 

Macheo is op 1 december 2022 gestart met de identificatie van de meest kwetsbare kinderen in Kakuzi. Inmiiddels is de eerste rapportage beschikbaar met mooie resultaten en nog een hoop nieuwe uitdagingen voor de toekomst. Lees hieronder wat voor moois er al geraliseerd is.

 

 

 

Foto's en Film