EMPOWERMENT VAN KWETSBARE GEZINNEN IN KENIA

 

  

 

 

Bedrag en Tijdspad

 

 

Contribute Foundation heeft in 2023 met een bijdrage van € 75.000,- meer dan 300 kwetsbare gezinnen ondersteund in het rurale gebied van Kakuzi, een plattelandsgebied in de regio Thika, Kenia. Gezien de mooie resultaten continueren we de ondersteuning ook in 2024 voor € 75.000,-. 

Dit project wordt uitgevoerd doorS stichting Macheo - Creating a fairer future for Kenya’s children. 

Het project start is gestart op 1 december 2022 met de identificatie van de meest kwetsbare kinderen in Kakuzi en loopt tot en met eind 2024.
 

 

 

Doelstellingen

 

 

Het doel van dit project is om kwetsbare gezinnen weerbaarder te maken en te beschermen, zodat de kinderen in deze gezinnen een kansrijkere en eerlijkere toekomst tegemoet kunnen gaan. 

 

 

 

Impact

 

 

Met dit project vergroten we samen met Macheo de zelfredzaamheid van deze gezinnen op de lange termijn om uiteindelijk de "armoedecirkel" te doorbreken. Op deze manier krijgt niet enkel de huidige generatie maar krijgen ook de toekomstige generaties eerlijkere kansen.

 

 

Projectspecificatie

 

 

De kwetsbare kinderen en gezinnen worden geïdentificeerd door de medewerkers van Macheo, vaak na doorverwijzingen door leraren, kinderbescherming en/of bezorgde mensen in de omgeving. 

Hierbij wordt er gekeken naar de volgende 7 aspecten van de ontwikkeling van een kind.

 

 

 

Voortgang

 

 

Het resultaat over 2023 na een jaar Macheo voor 370 gezinnen in Kenia

 

Hoe belangrijk is het om te weten welke impact een interventie heeft en houdt nadat deze gestopt is. Macheo meet dit om te beginnen, 6 maanden na het einde van de interventie. 

 

Er zijn nu 255 families geholpen op een manier die aangepast is op elk van hun individuele situaties. Dat is wat de benadering van Macheo zo uniek maakt. De uitkomsten zijn boven verwachting. Binnenkort worden de eerste families geëvalueert die Macheo 6 maanden geleden geholpen heeft. Om zo inzage te krijgen in de bestendigheid van de hulp!

Het verslag van september 2023

 

 

Macheo is op 1 december 2022 gestart met de identificatie van de meest kwetsbare kinderen in Kakuzi. Inmiddels is de eerste rapportage beschikbaar met mooie resultaten en nog een hoop nieuwe uitdagingen voor de toekomst. Lees hieronder wat voor moois er al gerealiseerd is.

Het verslag van januari 2023

 

 

 

Foto's en Film