PARKBEZOEK, TUIN EN SPEELTOESTELLEN

Stichting NorGhaVo

 

  

 

 

Bedrag en Tijdspad

 

 

Stichting NorGhavo heeft samen met Contribute Foundation een driedelig project opgezet bestaand uit een Parkbezoek (Mole National), Tuin en Speeltoestellen voor CADC\RIA uit Tamale, Ghana. Contribute foundation heeft alle drie onderdelen gesponsord met een totaal bedrag van € 2.765,-. Het project is gestart in agustus 2023 en wordt volgens plan in september 2024 afgerond.

 

 

 

Doelstellingen

 

 

Het creëren van kansen voor kinderen om de natuur te ervaren in plaats van alleen in een klaslokaal te zitten, transformerende ervaring door hun liefde voor de natuur te koesteren, behoudswaarden te promoten en waardevolle educatieve en culturele inzichten te bieden. 

NorGhaVo wil niet alleen het academisch leren van kinderen verbeteren, maar ook een sterke band met de natuur, het welzijn en een levenslange waardering voor het milieu bevorderen.
 

 

 

Impact

 

 

Het project bestaat uit 3 verschillende onderdelen en de impact is per onderdeel anders.

  • Impact Bezoek natuurpark

Een bezoek aan een natuurpark biedt schoolkinderen een scala aan educatieve, gezondheid gerelateerde en ontwikkelingsvoordelen. Het wakkert hun nieuwsgierigheid aan, bevordert liefde voor de natuurlijke wereld en stelt hen in staat om verantwoordelijke milieubeheerders te worden. Het is een kans voor hen om contact te maken met de natuur, waardevolle kennis op te doen en blijvende herinneringen te creëren.

  • Impact Schooltuin

Door een schooltuin te hebben, doen kinderen praktische vaardigheden op, ontwikkelen ze een gevoel van verantwoordelijkheid voor het milieu, maken ze gezondere keuzes en doen ze zinvolle leerervaringen op. Het biedt hen een platform voor persoonlijke groei, bevordert liefde voor de natuur en voorziet hen van kennis en vaardigheden die verder reiken dan het klaslokaal.

  • Impact speeltoestel

Het stimuleren en faciliteren van buitenspelen voor kinderen is essentieel voor hun holistische ontwikkeling. Het verbetert niet alleen de fysieke gezondheid, maar voedt ook cognitieve, sociale en emotionele vaardigheden terwijl het een diepe verbinding met de natuurlijke wereld bevordert.
 

 

 

Projectspecificatie

 

 

Het driedelig project opgezet bestaand uit een Parkbezoek (Mole National), Tuin en een Speeltoestel.

Mole National park  
Mole National Park is een natuurreservaat in het noorden van Ghana, West-Afrika. Het is het grootste nationale park in Ghana, met een oppervlakte van ongeveer 4.577 vierkante kilometer (1.774 vierkante mijl). Het park is opgericht in 1958 en wordt beheerd door de Ghana Wildlife Division.

Mole National Park staat bekend om zijn gevarieerde ecosysteem en overvloedige flora en fauna. Waar je bijna gegarandeerd olifanten kan zien

NorGhavo vindt dat zoveel mogelijk kinderen de mogelijkheid moeten krijgen om die te bezoek

Schooltuin
Naast de school heeft de stichting een stuk grond tot hun beschikking voor een schooltuin. 
Hier willen zij dat de kinderen net zoals vroeger weer groene vingers krijgen. 

Speeltoestel
Buitenspelen in de routine van een kind is essentieel voor hun holistische ontwikkeling en bevordert het fysieke, cognitieve, emotionele en sociale welzijn. Gelukkig spelen de kinderen nog redelijk veel buiten in Ghana maar de smartphone en tablets hebben ook de weg naar Afrika gevonden. Er is geen gymzaal dus de inzet van een speeltoestel zorgt al voor een hoop beweging. 

 

 

 

Voortgang

 

 

29 november 2023:

Het derde onderdeel van het project is gereed. Het speeltoestel staat en heeft alleen nog een finishing trouch nodig. Gelukkig was er ook hulp van een timmerman uit Nederland die samen met de lokale mensen het toestel gebouwd heeft. 

 

26 juli 2023: 

Het volgende onderdeel van het project betreft de schooltuin. Dat gaat er heel anders aan toe dan wij gewend zijn. Zo moet je o.a. rekening houden met veel loslopende dieren dus moet er ook een goede afscheideing gemaakt worden. De totale tuin is 33 bij 15 meter en wordt gebruikt voor natuuronderwijs en levert natuurlijk ook veel lekker voedsel op.

 

11 Juli 2023: 

De grote groep van 55 kinderen en 12 begeleiders hebben Mole National park bezocht en wat een trip was dat. 158 km alleen de heenreis al in de bus maar ze hebben de dag van hun leven gehad en enorm veel ervan opgestoken. Ook is de nabijgelegen Larabanga Moskee bezocht. Lees de geweldig onderstaande verslag van deze mooie dag.

 

 

 

 

 

Foto's en Film

 

 

De kinderen die deelnemen aan het project