THE SCHOOL FOR MORAL AMBITION

 

  

 

 

Bedrag en Tijdspad

 

 

Contribute heeft Stichting The School for Moral Ambition met een bedrag van € 300.000,- voor dit project gesteund. Het project is gestart op 1 maart 2024 en zal naar verwachting afgerond zijn op 1 maart 2025.

 The School for Moral Ambition richt zich op professionals in heel Nederland, en zal in de toekomst uitbreiden naar andere landen.
 Het kantoor van The School for Moral Ambition bevindt zich op Barentszplein 7 in Amsterdam.

 

 

Doelstellingen

 

 

The School for Moral Ambition zet zich in voor een wereld waarin de meest getalenteerde mensen werken aan de grootste mondiale uitdagingen.

Daarbij hanteert de organisatie de volgende doelstellingen:

  • Toptalenten helpen in hun transitie naar een baan waarmee ze zo veel mogelijk mensen en/of dieren kunnen helpen.
  • Streven naar maximale impact, waar middelen worden geprioriteerd aan carrièrepaden waar toptalenten het grootste verschil  kunnen maken.
  • Rolmodellen bieden voor miljoenen anderen die hun leven ook moreel ambitieuzer willen inrichten.
  • De verspreiding en democratisering van het ideaal van morele ambitie.

 

 

Impact

 

 

Het doel voor 2024 is om ten minste 5000 mensen deel te laten nemen aan Moral Ambition Circles; programma’s die mensen helpen en aansporen bij het maken van impactgedreven carrièrekeuzes.

Moral Ambition Circles zijn groepen van vijf tot acht professionals, die gedurende zeven bijeenkomsten met elkaar op zoek gaan naar hoe ze de meeste impact kunnen maken met hun carrière. Als deelnemer:

  1. leg je jouw carrière naast een nieuwe meetlat voor impact
  2. identificeer je impactvolle carrières die bij jouw specifieke talenten passen
  3. wordt je onderdeel van een groep gelijkgestemden, die je aanmoedigen om de lat hoger te leggen en actie te ondernemen

 

 

Projectspecificatie

 

 

In maart 2024 zal Rutger Bregman de Nederlandse editie van zijn nieuwe boek Moral Ambition: Stop Wasting Your Talent and Build a

Legacy that Matters publiceren. Het plan is om tegelijkertijd een beweging te starten rond het thema van ‘morele ambitie’.

De stichting doet dit op de volgende manieren:

  • het beschikbaar stellen van online materialen, om het ideaal van morele ambitie te promoten
  • het organiseren van breed toegankelijke Moral Ambition Circles, waarin professionals morele ambitie in de praktijk kunnen  brengen
  • het opzetten van exclusieve fellowships, waarin deelnemers zich gaan wijden aan het oplossen van een van de belangrijkste  problemen in de wereld.

 

 

Voortgang

 

 

Eerst projectupdate april 2024

 

 

 

Foto's en Film

 

 

De opbrengsten uit de verkoop van het boek van Rutger komen volledig ten goede aan het project