COMPUTERS VOOR KINDEREN MET VISUELE BEPERKING

Stichting Timeus

  

 

 

Bedrag en Tijdspad

 

 

Contribute heeft Stichting Timeus met een bedrag van € 4.936,- gesteund om dit project mogelijk te maken. Het project is gestart op 15 maart 2024 en eindigt op 30 juni 2024. 

De Locatie van de basisschool is Perum andika graha. Jln drona Br. Jadi pisah Kel banjar anyar kec Kediri kab tabanan Bali, Indonesië. Dit is dichtbij het kinderhuis van Stichting Timeus. 

 

 

 

Doelstellingen

 

 

Laptops:

Dat de kinderen leren surfen op het internet en kunnen werken met Microsoft Word, Excel en Outlook. Ook wordt aan hen computerles gegeven zodat zij later meer kansen met hebben op een vervolgopleiding en uiteindelijk meer kansen op de arbeidsmarkt.

Boekenkast:

Dat de schoolboeken netjes kunnen worden opgeborgen.

Doelgroep:

•    Het eerste jaar 10 basisschoolleerlingen
•    Meer leerlingen, de daarop volgende jaren, omdat er ieder jaar een nieuwe eerste klas komt.


 

 

 

Projectspecificatie

 

 

Stichting Timeus is in 2007 opgericht. Doel van de stichting: de oprichting en continuering van een kinderhuis op Bali bestemd voor kinderen met een visuele beperking, ongeacht geloof of ras, die voorheen geen menswaardig bestaan hadden. Zij willen deze kinderen een thuis en onderwijs bieden en daarmee een mogelijkheid voor een betere toekomst. De penningmeester en voorzitter van de stichting hebben zelf een visuele beperking en willen kinderen die dezelfde beperking hebben, maar weinig kansen hebben, graag een betere toekomst bieden. 

Er is op Bali in de omgeving van Tabanan een huis gebouwd dat goed toegankelijk is voor kinderen met een visuele beperking en de leiding is in handen van het echtpaar Ginting en Ana. 

Medio 2014 zijn ze gestart met de opvang van de kinderen. Momenteel wonen er negen jongeren: de meisjes Arce, Emiliana, Agnes en Mary en de jongens Yanto, Dominggus, Yosep, Gidion en Arby. Ze zijn tussen 12 en 22 jaar oud.

Ginting en Ana leren hen allerlei vaardigheden, zoals braille lezen en schrijven, rekenen, stoklopen, huishoudelijke taken e.d. Waar mogelijk volgen de jongeren een opleiding buitenshuis.

Zestien jaar geleden heeft Ginting met geld wat eigenlijk voor zijn studie bestemd was een kleuterschool gebouwd. Hij vond het belangrijk dat de kleuters naar school konden en heeft daarvoor zijn studie gestopt. Inmiddels bezoeken ruim 150 leerlingen deze kleuterschool. Omdat er in de omgeving geen basisschool was, was zijn droom een basisschool te bouwen, zodat de leerlingen van de kleuterschool vervolgonderwijs kunnen volgen.
In 2023 is de zusterorganisatie, Cornelia Elshaddai Foundation op Bali gestart met de bouw van de basisschool, (timeus basisschool). De eerste twee verdiepingen zijn al klaar en momenteel wordt er gebouwd aan de derde verdieping. Juli 2023 is klas 1 gestart. Deze school is ook toegankelijk voor kinderen van stichting Timeus. Arce, een slechtziend meisje van 12 jaar, die nog nooit naar school was geweest, volgt nu ook onderwijs op deze school. Komend schooljaar zal Rahayu, een blind meesje van zes jaar, ook naar deze school gaan. Een mooi begin van integratie!

De Timeus basisschool is een particuliere school. Kinderen met een visuele beperking kunnen niet op jonge leeftijd naar een overheidsschool, maar wel naar een particuliere school. De ouders hebben meestal geen geld om de opleiding te betalen. Stichting Timeus betaalt daarom het schoolgeld voor de kinderen die in het kinderhuis wonen. Doel is nu meer kinderen met een visuele beperking op jonge leeftijd naar school te kunnen laten gaan. Eerder naar school betekent immers meer kansen op een betere toekomst!

Vanaf 1 juli 2024 krijgen de kinderen computerles. Hiervoor worden nu tien laptops gekocht. Het is voor hen belangrijk dat zij, ondanks hun beperking, op jonge leeftijd leren omgaan met internet en programma’s als Microsoft Word et cetera. 

Verder zal er een grote boekenkast voor de schoolboeken worden gekocht. Zo kunnen de schoolboeken netjes worden opgeborgen.

 

 

Voortgang

 

 

Zodra de eerste update beschikbaar is kan je die hier terugvinden.

 

 

Foto's en Film

 

 

Tijdens de pauze is er natuurlijk ook ruimte om te spelen